woensdag 21 augustus 2013

Vakantiespecial: Strandavond

Het leek geen strandweer, dus we maakten een ander plan: fietsen naar Veere. Eenmaal daar werd het toch warm en zonnig, dus we zochten - en vonden - een strandje aan het Veerse Meer. Het werd wel een heel bedaard dagje zo. Op het laatst nog een wandelingetje door het stadje en langs de haven, waar we net een in Utrecht gebouwde replica zagen wegvaren (zie foto).
Na het eten hadden we nog genoeg energie en lust om wat te beleven over. We fietsten naar het strand voor de zonsondergang. Het werd een avontuurlijke avond aan een breed, steeds leger wordend strand. César en Tarzan vingen krabben en zeesterren, Jane tekende haar wereld in het zand en ik probeerde de zonsondergang vast te leggen. Ondertussen werd een aangespoelde baby-bruinvis opgehaald door een auto van de zeehondencrèche. Hij was aangevallen door een zeehond. Het had iets tegenstrijdigs...
Pas toen de volle maan al ver boven de duinen stond, de vuurtoren van Westkapelle fel brandde en lichtjes aan de overkant een grote Vlaamse stad verraadden, keerden we terug naar de fietsen. De foto's zijn niet allemaal gelukt, maar de indrukken in mijn hoofd konden niet beter. Een avond om nog vaak aan terug te denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten